понеделник, 22 октомври 2012 г.

Контролен преглед #1

Имам намерение да озаглавявам този пост: контрола #1, контрола #2, контрола #3, контрола #4, контрола #5 и така до безкрая, а след всяка контрола да пиша: резултат - чист. Пу-пу, черна котка да не ни мине път!

Така. След успешно проведено лечение отваряме нова страница и даваме начало на контролните прегледи. Надявам се занапред да пиша само и единствено за тях. Първият беше насрочен за проблизително месец и половина след ПЕТ скенера. В какво се състои? Ами, странно, но само в кръвни изследвания, които не включват както туморни маркери, така и СУЕ и CRP, а тези два показатела бяха единствените с големи отклонения преди поставяне на диагнозата миналата година. Сега, както и преди, без тези два кръвни параметъра, кръвната картината изглежда перфектна. Има един лимфен възел, който е подут и болезнен под дясната мищница, него ще следим. Др. Хрисчев ни иска на повторен преглед след 20 дни, за да опипа отново въпросния лимф. 

Малко са изнервящи тези контроли, ако трябва да съм честна, чакането започва отново. Но както казах и на М., след 4-5 поредни успокояващи прегледа, очакването на резултатите няма да е така тягостно. В момента всяка болка и неразположение, всява известна доза тревожност и напрегнатост в иначе обратнокъмнормалното ни ежедневие. Това, което можем да правим чакайки е да помагаме на организма както си знаем, с диетата, която продължаваме да спазваме, с чесъна, който си пием, с хубава музика за душата, с чаша червено вино на вечеря, с малки спонтанни пътешествия и с много любов. 


Няма коментари:

Публикуване на коментар