вторник, 6 март 2012 г.

Препоръчвам книга

Книгата се казва "Анти Рак" на др. Давид Шрайбер. На 31-годишна възраст д-р Давид Серван-Шрайбер вече е постигнал първите си блестящи успехи като учен, когато случайно, при един експеримент, разбира, че е развил рак - тумор в мозъка, при това  агресивен тип. Той е инвестирал много в образованието и кариерата си, в своето бъдеще - и изведнъж разбира, че няма бъдеще. Станал е поредната жертва на световната епидемия от рак. За щастие операцията е успешна. Но скоро ракът се връща и тогава той разбира, че чудовището продължава да го дебне и за да го победи и държи под контрол, трябва да промени начина си на живот. Така почти 20 години той успява да държи своя рак под контрол и „да живее с рака, без да е болен от него” - благодарение на своите лични усилия, прибавени към стандартното медицинско лечение. Своя личен опит в борбата срещу рака като лекар и пациент и натрупаните през тези години знания от проучване на най-новите изследвания той обобщава в тази книга.

М. я чете на един дъх, препрочита, прави си бележки и таблица с добрите и лошите храни. За съжаление никой в болницете няма да ви каже какво да добавите в начина ви на хранене, какво да си забраните, кои храни подхранват рака и кои го борят. В тази битка всичко, което влиза в тялото е от значение, за да се спечели войната. Едно от най-важните неща е пълна забрана на захарта във въглехидратните храни. Постарайте се да избягвате храни с добавена захар и се научете да пиете кафето си горчиво. Ракът ще ви мрази! :)

Ето и какво бихте могли да намерите в книгата:
  • защо традиционният начин на хранене в западния свят създава условия за болестта и как да преминем към научно обосновано антираково хранене
  • как и защо захарта, брашното и стресът подхранват рака - и начините да постигнем равновесие в живота си и добро хранене, за да го избегнем или победим
  • как да използваме мощни природни средства като куркума, зелен чай, имуностимулиращи гъби, зеленчуци, плодове и др. против рака
  • как да намалим до минимум въздействието на токсините от околната среда
  • как да открием правилното съчетание между традиционните медицински и алтернативните природосъобразни методи за лечение и поддържане на добро здраве
  • как да използваме срещу рака спортуването, йога, бойни изкуства и медитация  

Цитат: "Когато ядем захар или бяло брашно, т.е. храни с висок гликемичен индекс, нивото на глюкоза в кръвта рязко се покачва. Тялото незабавно отделя доза инсулин, за да способства за навлизането на глюкозата в клетките. Инсулиновата секреция е придружена с освобождаването на молекула, наречена инсулиноподобен растежен фактор (IGF-1), който стимулира растежа наклетките. Накратко, захарта захранва тъканите и ускорява растежа им. Но инсулинът и инсулиноподобния растежен фактор насърчават и факторите на възпалението, което на своф ред също подпомага растежа на раковите клетки. Днес се знае със сигурност, че инсулинът и инсулиноподобния растежен фактор стимулират и способността на раковите клетки да превземат заобикалящите ги тъкани."
 
Tук можете да намерите хранителни таблици, които създадохме въз основа на прочетеното в книгата.

Изтoчник: www.book.store.bg

5 коментара:

  1. Много е трудно да се откажеш от сладките неща. Мисля си,дали има нужда от това изпитание?! Нали всички знаем, че раковите клетки не остават гладни и дори и нищо да не се яде, те се хранят с резервите в клетките ни. Затова човек слабее, но ракът гладен няма да остане и ще яде докато има какво.

    ОтговорИзтриване
  2. Раковите клетки се хранят предимно със захар, консумират повече глюкоза, отколкото здравите клетки. Когато консумираме захар, организмът ни произвежда инсулин, който от своя страна кара клетките (добри и лоши) да растат. Затова заедно с контрстното вещество преди скенер се вкарва и глюкоза, която веднага се поглъща от раковите клетки и по този начин се виждат на скенера. В книгата има доста изписано по въпроса и ние вярваме, че все пак няма как е да е без значение какво вкарваме в организма си. От всички ракови болни, които познавам и съм познавала, нито един не е получил съвет за правилно хранене от лекаря си. А би трябвало! Изпитание е болестта, а не диетата.

    ОтговорИзтриване
  3. A ето и цитат от самата книга:

    "Когато ядем захар или бяло брашно, т.е. храни с висок гликемичен ндекс, нивото на глюкоза в кръвта рязко се покачва. Тялото незабавно отделя доза инсулин, за да способства за навлизането на глюкозата в клетките. Инсулиновата секреция е придружена с освобождаването на молекула, наречена инсулиноподобен растежен фактор (IGF-1), който стимулира растежа на клетките. Накратко, захарта захранва тъканите и ускорява растежа им. Но инсулинът и инсулиноподобния растежен фактор насърчават и факторите на възпалението, което на свой ред също подпомага растежа на раковите клетки.
    Днес се знае със сигурност, че инсулинът и инсулиноподобния растежен фактор стимулират и способността на раковите клетки да да превземат заобикалящите ги тъкани.
    Намалението на потреблението на захар има и вторичен ефект, като например по-хубава и по-здрава кожа."

    ОтговорИзтриване
  4. Моят рак е желатинозен и когато правих ПЕТ скенер, докторите ми казаха, че е глюкозоненаситен и изследването няма да е достоверно. Моят въпрос е, дали ако ям сладко и мед ще си подхранвам Рачо?

    ОтговорИзтриване
  5. Хм, хм, това звучи много интересно, но не знам как да го интерпретирам. Ракът Ви не привлича глюкоза? Разкажете повече, ако не Ви е проблем, може и на личен мейл. Не бих се наела да отговоря на въпроса Ви, най-добре ще бъде да попитате лекуващия лекар. Поздрави и здраве!

    ОтговорИзтриване