сряда, 8 август 2012 г.

Началото на края? Дано!

Всяко начало има край, всеки цикъл има завършек, дори този, който ни прекарват през ада, за да изпита предела на човешките ни възможности да понесем мисълта за обреченост. Казват, че най-тъмно е преди изгрев...

Денят е 1 август 2012, часът е 14 и няма как да не го отбележа, защото по това време официално приключи последната - 8-ма химиотерапия на моето момче. Точно 213 дни от началото на първата химиотерапия, която започна в един студен януарски ден. Помня всичко, все едно беше вчера - очакването, страха, тревогите, въпросите, неяснотата, несигурността...В началото казаха да се готвим за 6 цикъла химиотерапия, в последствие - заради разсейките в костния мозък, ги увеличиха на 8...И ето ни - 8 месеца и 8 цикъла химиотерапия по-късно, с единия крак на изхода на хематологията, в която имаме намерение да се връщаме само за контролни прегледи, с една идея по-спокойни, с повече отговори, отколкото въпроси, с повече увереност, отколкото страх, с повече вяра, отколкото отчаяние. За първи път си тръгнахме без да минем да се запишем за следващия месец, стрнно усещане, все едно те пускат на свобода от място, на което си бил заточен неправомерно.

Разбира се, не сме се отпуснали напълно (едва ли някога ще), защото все още предстоят първите контролни прегледи, които да потвърдят доколко лечението е било успешно и да покажат дали има нужда от неговото продължение. Лъчетерапия не се споменава засега, а това което се очертава е да прескочим CT скенер и биопсия на костен мозък и да направим направо на ПЕТ скенер, което считам за благословия. Няма по-сигурен начин да сме уверени, че сме в ремисия, от резултатите на ПЕТ скенера. От НСБАЛХЗ ни записаха час за 28 август в Александровска болница, 9 часа сутринта. Молете се за здраве!

7 коментара:

  1. Много, много, много се радвам за вас! Аз не бях разбрала, че няма да има лъчетерапия. Много хубаво, защото за нас това беше по-трудната част. Няма начин да не са добри новините от скенера. През моя месец новините са само добри! Обещавам!

    ОтговорИзтриване
  2. Ех, как да не те обичам :)! Засега се водим приключили, но нека видим скенера, може и да се наложи лъче, кой знае...Веднага ще пиша като излязат резултатите. Хубав ти е месеца, дано ни донесе и на нас хубавини! Прегръдки!

    ОтговорИзтриване
  3. ще се моля за Марти! Бог е велик и всевиждащ!Със сърцето си чувствам ,че всичко ще е наред с този прекрасен Марти!

    ОтговорИзтриване
  4. 8 курса ABVD направих аз и сега съм в ремисия

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен, много ме радват такива новини, дай Боже всеки му! Желая Ви здраве!

    ОтговорИзтриване
  6. Bravo,Marti,nqmam dumi kato prochetox vsichko,molq te da se svarjesh s men

    ОтговорИзтриване
  7. Здравей, Гергана, аз съм приятелката на Марти. Бихте ли си дала координати, за да му ги предам (имейл), тъй като той не се сеща по името Ви.

    ОтговорИзтриване