четвъртък, 22 март 2012 г.

Силата на Чесъна

Ровейки се из нета, попаднах на няколко рецепти с чесън, под едната дори се твърди, че човекът използвал я, се е излекувал от 4-ти стадий на Ходжкин. Дали вярваме или не вярваме, факт е, че ако решим да я приложим в никакъв случай няма да навредим. Затова я добавям към всичките останали илачи от сода, гъби и билки. Ето и самата рецепта, взаимствана от интернет:

Вземат се 2 големи глави чесън, изчистват се и се накълцват на ситно. Поставят се в малък съд и се саливат с 300мл току що кипнала вода. След което този малък съд се поставя в по-голям съд, пълен с вода (т.е. водна баня). Слагаме на котлона и много внимателно следим водата във външния съд. Трябва да свалим от огъня когато започват да излизат малки мехурчета, предхождащи самото завиране. След това сваляме от котлона и покриваме с марличка така както са си двата съда един в друг до сутринта. За да проверим дали правилно сме го приготвили:

1. Водата в съдчето с чесъна трябва да е бистра
2. Чесънът трябва да е твърд

Ако едно от тези 2 условия не е изпълнено, го изхвърляме и го приготвяме отново.
На сутринта се прецежда раzделя се на 3 и се пие 20-30 мин преди хранене. Може да се прави непрекъснато докато има чесън на глави.

ВАЖНО: Не се приема по време на химиотерапия

Втората рецепта е от един форум за борба с рака (не само Ходжкин) и има хубави отзиви за нея. Води се тибетска:

Необходими са 350 гр.чесън и 250гр. чист спирт. Изчиствате добре склидките чесън и ги счуквате в дървено хаванче докато се получи каша. Поставяте я в стъклен съд и заливате с 250гр.спирт от 96 градуса.Затваряте добре съда с плътен похлупак и държите 10 денонощия сместа на тъмно.След това прецеждате течността през копринен плат. Прецедената течност оставате да престои 3 денонощия. 

Как действа самото лечение: Всяка сутрин, обяд и вечер сипвате прясно несварено мляко по 50гр. в порцеланова чаша.В него сипвате с капкомер от течността по следната схема: 

Първи ден - преди закуска 2 капки, преди обяд 2 капки, преди вечеря 3 капки.
Втори ден - преди закуска 4 капки, преди обяд 5 капки, преди вечеря 6 капки.
Трети ден - съответно 7, 8, 9 капки.
Четвърти ден - 10, 11, 12 капки.
Пети ден - 13, 14, 15 капки.
Шести ден - 15, 14, 13 капки.
Седми ден - 12, 11, 10 капки.
Осми ден - 9, 8, 7 капки.
Девети ден - 6, 5, 4 капки.
Десети ден - 3, 2, 1 капки.
Единадесети ден - 15,25,25 капки.
Дванадесети ден - 25, 25, 25 капки.
Тринадесети ден - 25, 25, 25 капки.
Следващите дни се пият пак три пъти на ден по 25 капки до свършването на сместа.

Резултати: Организмът се изчиства от излишните мазнини. Подобрява се обмяната на веществата. Кръвното налягане се нормализира само за 5-6 дни. ТУМОРИТЕ се стопяват, често изчезват. Кръвоснабдяването на сърдечния мускул се нормализира. Бързо се подобрява слединфарктно състояние на болните. Артритите се успокояват, костните болки също, слухът и зрението се подобряват. Лекува гастрит и колики.

Ние не сме изпробвали нито една от двете все още, но със сигурност ще започнем с първата, като предварително се запасим с много дъвки (без захар, разбира се!). И един съвет от мен, ако решите да приложите лечението с чесън, изберете българския.

За тези от вас, които се страхуват, че няма да се справят с измерването, дозирането и обработката на чесновия разтвор, има алтернатива, която се нарича Натанал и се продава в аптеката срещу Онкологията в Дървеница за 9 лева/100 ml шише, има със спирт и без спирт - посъветваха ни да вземем без спирт. Натанал е лабораторно прецизиран извлек от чесън, подобен на гореописаните, който започнахме да пием преди седмица. Миризмата му не е за подценяване и не всеки пациент може да го приема по време на химиотерапия поради чувствителност на вскусовите възприятия. М. се справя добре засега, започна го след химиотерапия, като не спазва определната дозировка на опаковката, защото излиза по шишенце на ден, което би се оказало непосилно както вкусово, така и финансово. След като го обсъдихме и с други пациенти, използвали продукта в процеса на тяхното лечение, стигнахме до извода, че по 1 солидна глътка, 3 пъти на ден, оказва положителна промяна върху общото разположение на пациента и дава положителни резултати, включително вече и при нас.

12 коментара:

  1. Има една хранителна добавка на тази основа -- Натанал се казва. Има алкохолен и воден извлек, като за вас е добре водния. Продава се в малката аптека срещу входа на Онкологията в дървеница (във високия блок е аптеката). Мирише силно и има силен вкус, но не остава в дъха след това и помага за по-лекото понасяне на химиотерапията, а отделно другите положителни свойства на чесъна. Според д-р Хрисчев и д-р Лилова може да се приема по време на лечение на Ходжкин.

    -*Принцеска*

    ОтговорИзтриване
  2. Много благодаря, Принцеска! На 29/3 сме в Онкология и ще мина да купя. Предполагам, че е нещо подобно на горните рецепти.

    ОтговорИзтриване
  3. Силно концентриран извлек на чесън е, без да дразни стомаха. На шишето мисля си пишеше как се пие, ако не -- ще намеря и ще ти кажа. Едно шише стига за седмица и половина някъде. Купи първо едно, за да видиш дали ще го пие, че като се отвори шишенцето намирисва силно и може да се намръщи. За ефекта обаче се подписвам с две ръце. Убедена съм, че помага!

    -*Принцеска*

    ОтговорИзтриване
  4. Благодаря ти, *Принцеска*! Прегръщам те!

    ОтговорИзтриване
  5. *Принцеска*, моля те провери какво пише на шишенцето, защото на нас ни дадоха една брошура от аптеката и в нея пише: по 3 мл на кг тегло, което за 70 кг човек е 210 мл, т.е. 2 шишенца на ден...

    ОтговорИзтриване
  6. Писах ти, ти сигурно си чела и на сайта. Не мисля, че човек може да изпие толкова много, колкото препоръчват - по 2 шишета на ден. Едно, че трудно се пие, второ, на цената трудно ще се издържи. Ако не сте започнали, виж и колко ще иска и може да го пие, че и това има значение. Особен вкус е :).

    ОтговорИзтриване
  7. Моля Ви, не вярвайте на такива шарлатани...и най-вече на този продукт Натанал !!! Казвам го от личен опит и наистина се надявам тези хора да понесат последствията си по един начин или по друг ! Накрая ще дадете сумати пари,което не е най-важното .....най-важното е, че няма да има абсолютно никакъв резултат ...и на тези платени форумджии където пишат за Натанал като за някакво чудо ...грях Ви на душата ! Взимахме десетки шишета с това "лекарство" с надеждата,че ще помогне на наш роднина...но накрая разбираш за какво става дума ....и колкото и да не ти се вярва ...го проумяваш. Да продаваш надежда е грехота ..особено на хора,които са в такова тежко положение !

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Здравейте!

      Ние пихме натанал няколко месеца и подейства много добре, както на лимфните възли, така и на общото състояние на Мартин. В никакъв случай не сме го ползвали, за да ни излекува, не сме очаквали чудо - все пак това е само чесън. Взимахме го за предпазване от инфекции по време на лечението с химиотерапия, както и за поддържане на общото състояние на организма. Но е безумно да се купува и ползва с цел "лечение".

      Поздрави!

      Изтриване
  8. Драги господине,

    Нито от инфекции помага нито нищо и хората е нужно да разберат това, защото туко-виж някой може в други ден да извлече екстракт от лук и да го смеси с мед и ще има пак подобни констатации.Форумите са пълни с хора, които по един начин или по друг продават даден продукт на някоя фирма....така,че да се ползват като надежден източник за рецепти е доста рисково ....а в случая с Натанал ...е абсурдно ! Давал съм го това "лекарство" този "имуно-стимулант" или там, както го класифицирате и освен да увреди стомаха на моя роднина ...нищо не помогна ...нито против инфекции, нито за нищо. Хората трябва да са на ясно с това. Лошото е,че не го давах само на един роднина ...но бях подведен от тези безобразни приказки за това ...нещо ..наречено Натанал. Така,че е хубаво хората да потърсят нещо друго ...което помага наистина ! За всички, които се борят с болестта или имат техни близки на които им помагат....пожелавам от все сърце успех, защото наистина болестта е коварна и мисля,че някъде там ..трябва да има нещо, което да работи против нея.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Драги анонимен, не съм господин, госпожа съм и в този блог, какво ясно е написано, споделям МОЙ опит, извлечен от борбата, която водим с онкологично заболяване. Съжалявам, че ваши близки са имали проблем от Натанал, ние не сме имали. Купвахме го, защото рецептата, която може да се направи в домашни условия ни се стори трудоемка, затова купувахме готов продукт. За едно сте прав/а, болестта е коварна и дано скоро се намерил панацея за нея.

      Изтриване
  9. Драга госпожо,

    Не съм искал да ви обидя, като съм ви нарекъл господин..моите извинения.
    Просто и аз изразявам МОЙ опит и мои мисли и смятам,че е мое задължение да споделя, какво е станало, така че да може хората сами да си преценят какви действия да предприемат ! Дано все пак се открие нещо бързо против тази болест, което да е достъпно за хората ...но до тогава всеки, който чете това ...да си има едно на ум,защото тази болест е бизнес за много,много хора !

    ОтговорИзтриване
  10. Този коментар бе премахнат от автора.

    ОтговорИзтриване